Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Γραφή Braille με καπάκια


Προσπαθούμε να διδάξουμε τον κώδικα Braille στα παιδιά με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Στην παρούσα δραστηριότητα, καλούνται να σχηματίσουν γράμματα στον κώδικα, τοποθετώντας πλαστικά καπάκια από μπουκαλάκια νερού.


Το κουτί που βλέπετε στη φωτογραφία περιείχε βιταμίνες. Οι έξι θέσεις του αποτελούν ένα εξάστιγμο. Αν δε βρείτε κάτι παρόμοιο, εκτυπώστε τη σελίδα 22 του αρχείου, πλαστικοποιήστε και κόψτε περιμετρικά τα δύο εξάστιγμα.Τα γράμματα σε κυκλάκια μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Τα τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις