Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αφίσες με την αλφαβήτα


Στις αφίσες εμφανίζονται τα κεφαλαία και τα πεζά γράμματα, καθώς και οι αντίστοιχες εικόνες αναφοράς. Δεν αναγράφονται λέξεις, διότι σε αυτό το στάδιο εστιάζουμε στη φωνή του κάθε γράμματος, την οποία επιδιώκουμε το παιδί να συνδέσει με το αρχικό γράμμα της λέξης.


Αναρτήστε τις αφίσες σε εμφανές μέρος στην τάξη. Συνήθως βολεύει η τοποθέτησή τους επάνω από τον πίνακα. Χρησιμοποιήστε τις κατά την ενσυνείδητη επεξεργασία των γραμμάτων. Μπορείτε είτε να τις βάλετε όλες μαζί από την αρχή, είτε σταδιακά, ανάλογα με το πώς θέλετε να τις αξιοποιήσετε.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο με τις αφίσες εδώ. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Γαλήνη Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις