Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Οι μήνες: παιχνίδι με κάρτες


Για να μάθουν τα παιδιά τους μήνες μπορούν να παίξουν διάφορα παιχνίδια με κάρτες.


Χωρίστε τους μαθητές σε δύο ομάδες. Τοποθετήστε τις κάρτες με τους μήνες επάνω στο θρανίο. Πείτε το όνομα ενός μήνα, προκειμένου να ακουμπήσουν την αντίστοιχη κάρτα. Η ομάδα που την εντοπίσει πρώτη, την κρατάει. Κερδίζει η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες.

Μια παραλλαγή του παραπάνω παιχνιδιού είναι η εξής: Αντί να λέτε από την αρχή το όνομα του μήνα, ρωτάτε τα παιδιά "Ποιος μήνας είναι πριν/ μετά από τον Αύγουστο;". 

Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε τα παιδιά σε μικρότερες ομάδες ή σε ζευγάρια, να τους δώσετε τις κάρτες και να τους ζητήσετε να βάλουν τους μήνες σε σειρά ή να τους χωρίσουν ανά εποχή. Αν θέλετε βάζετε περιορισμό χρόνου ή ορίζετε νικήτρια την πιο γρήγορη ομάδα, ανάλογα πάντοτε με τον στόχο της δραστηριότητας.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις