Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Καρτέλα με την αλφαβήτα για το θρανίο


Η καρτέλα με την αλφαβήτα για το θρανίο είναι ένα σημαντικό οπτικό βοήθημα για τα παιδιά που μαθαίνουν πρώτη ανάγνωση και γραφή. Η άμεση επαφή που μπορούν να έχουν λόγω του ότι βρίσκονται στο θρανίο, τους δίνει τη δυνατότητα να ανατρέχουν σε αυτήν όποτε χρειαστεί.


Πέρα από την Α' τάξη, η καρτέλα με την αλφαβήτα μπορεί να τοποθετηθεί στο θρανίο των μαθητών που συνεχίζουν να παρουσιάζουν δυσκολίες. λόγω διαφορετικής μητρικής γλώσσας ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Οι τάξεις απέχουν πολύ από το να χαρακτηρίζονται αμιγείς αναφορικά με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών. Παρ' όλα αυτά, η μάθηση σε πολυπολιτισμικές τάξεις μικτής ικανότητας μπορεί να είναι αποτελεσματική, μέσω της εφαρμογής πρακτικών όπως είναι η συγκεκριμένη.

Εκτυπώνουμε τις καρτέλες, τις κόβουμε περιμετρικά, τις πλαστικοποιούμε και τις κόβουμε ξανά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο, γιατί αλλιώς θα χαλάσουν από τη συχνή χρήση. Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις