Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σημαιάκια καλωσορίσματοςΠολλοί εκπαιδευτικοί επιλέγουν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να καλημερίσουν τα παιδιά το πρωί. Συνήθως το κάνουν με κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, όπως για παράδειγμα το "Καλημέρα, τι κάνεις" σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Σπανουδάκη.


Άλλοι προτρέπουν τα παιδιά να πουν "καλημέρα", λέγοντάς το στη μητρική γλώσσα του καθενός. Μια άλλη ιδέα είναι να καλημερίσουν με όσες διαφορετικές εκδοχές μπορούν, π.χ. χαρούμενα, λυπημένα, δυνατά, σιγανά κλπ.

Πέρα από τον προφορικό τρόπο, μπορείτε να καλημερίσετε ή να καλωσορίσετε τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα χρωματιστά σημαιάκια που θα αναρτήσετε στην τάξη. Τοποθετήστε τα στον τοίχο με τρόπο που να σχηματίζουν καμπύλη. Χρησιμοποιήστε χαρτοταινία τυλιγμένη σε μικρά ρολά. Προτιμήστε την έναντι της ταινίας διπλής όψεως, γιατί η τελευταία καταστρέφει την μπογιά του τοίχου όταν βγαίνει. Εναλλακτικά, κάντε δύο τρύπες με τον διακορευτή σε κάθε σημαιάκι και περάστε σπάγκο, τον οποίο θα στερεώσετε στις δύο άκρες με καρφάκια.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Οι εικόνες είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις