Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι μήνες σε ουράνιο τόξο


Οι μήνες είναι μια έννοια αφηρημένη για τα παιδιά. Επομένως χρειάζεται να επιμείνουμε αρκετά στην κατανόησή τους. Αν προσεγγιστούν με περισσότερους από έναν τρόπους, πέρα δηλαδή από την απλή επανάληψη σαν ποιηματάκι, τότε είναι πιο πιθανό να κατακτηθούν από τους μαθητές.

Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να μάθουν τους μήνες με τη βοήθεια ενός πίνακα αναφοράς που θα βρίσκεται αναρτημένος στην τάξη. Οι μαθητές ανατρέχουν σε αυτόν, είτε με παρότρυνση του εκπαιδευτικού, είτε με δική τους πρωτοβουλία. Το σημαντικό είναι να υπάρχει αλληλεπίδραση με τον πίνακα και όχι να αποτελεί ένα διακοσμητικό στοιχείο της αίθουσας.

Βρείτε εδώ τον φάκελο με τα δύο αρχεία για να διαλέξετε. Στο πρώτο αρχείο οι καρτέλες με τους μήνες έχουν μεγαλύτερο μέγεθος. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο υπάρχουν δύο καρτέλες ανά σελίδα, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν τρεις. Η εικονογράφηση έγινε από τη Γαλήνη Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις