Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Καρτέλες με αυ-ευ


Οι συνδυασμοί αυ και ευ δυσκολεύουν περισσότερο τα παιδιά σε σχέση με τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα. Επομένως, χρειάζονται αρκετή εξάσκηση για να τους κατακτήσουν.


Εκτυπώνετε τις καρτέλες που βρίσκονται στις σελίδες 2-13, τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά. Τις τοποθετείτε σε στοίβα. Τα παιδιά επιλέγουν μία κάρτα και καλούνται να σκεφτούν τον συνδυασμό που λείπει. Κατόπιν, τη διαβάζουν και τη βάζουν στην αντίστοιχη θέση.

Το κουτί της φωτογραφίας περιείχε τέσσερις θήκες για μαγνητάκια (μου το έδωσαν από ένα βιβλιοπωλείο, γιατί δεν το χρειάζονταν πλέον). Επομένως, σκέφτηκα να το διαμορφώσω κατάλληλα ώστε να χρησιμεύσει για τον διαχωρισμό των συνδυασμών.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις