Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Αριθμοί Braille


Μετά τις κάρτες με το αλφάβητο Braille, ήρθε η ώρα για τη δημιουργία αντίστοιχων καρτών στον κώδικα αυτό. Με τη βοήθειά τους τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο το εξάστιγμο σύστημα κουκκίδων.


Εκτυπώστε τις κάρτες, πλαστικοποιήστε και κόψτε τις περιμετρικά. Στη συνέχεια, κόψτε κυκλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών από τσόχα, φύλλο φελλού, χαρτόνι οντουλέ, γυαλόχαρτο ή αφρώδες φύλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και κουμπιά ανάλογης διαμέτρου. Τοποθετήστε τα με σιλικόνη στις προβλεπόμενες θέσεις, προκειμένου οι κάρτες να αποκτήσουν ανάγλυφη όψη. Χρησιμοποιήστε τις για την εκμάθηση των αριθμών σε μαθητές με προβλήματα όρασης. Συνδυάστε τις κάρτες με κυβάκια αρίθμησης π.χ. δύο κυβάκια για τον αριθμό "2", για να γίνει κατανοητή η ποσότητα που εκφράζει το κάθε σύμβολο.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις