Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Αριθμοί Braille


Μετά τις κάρτες με το αλφάβητο Braille, ήρθε η ώρα για τη δημιουργία αντίστοιχων καρτών στον κώδικα αυτό. Με τη βοήθειά τους τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο το εξάστιγμο σύστημα κουκκίδων.


Εκτυπώστε τις κάρτες, πλαστικοποιήστε και κόψτε τις περιμετρικά. Στη συνέχεια, κόψτε κυκλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών από τσόχα, φύλλο φελλού, χαρτόνι οντουλέ, γυαλόχαρτο ή αφρώδες φύλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και κουμπιά ανάλογης διαμέτρου. Τοποθετήστε τα με σιλικόνη στις προβλεπόμενες θέσεις, προκειμένου οι κάρτες να αποκτήσουν ανάγλυφη όψη. Χρησιμοποιήστε τις για την εκμάθηση των αριθμών σε μαθητές με προβλήματα όρασης. Συνδυάστε τις κάρτες με κυβάκια αρίθμησης π.χ. δύο κυβάκια για τον αριθμό "2", για να γίνει κατανοητή η ποσότητα που εκφράζει το κάθε σύμβολο.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Τα τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις