Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα


Τελειώνει ο Νοέμβριος, οπότε ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά κάθε χρόνο ανυπομονούν γι' αυτήν τη μέρα και ρωτούν από μόνα τους πόσος καιρός μένει ακόμα. Επομένως, ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι ό,τι πρέπει.

Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ξύλου. Αυτό της παραπάνω φωτογραφίας είναι κυλινδρικό, έχει μήκος ένα μέτρο και το βρίσκετε στο βιβλιοπωλείο. Στο ξύλο έδεσα δέκα κομμάτια σπάγγου 170 εκατοστών περίπου. Τα έπιασα όλα μαζί στην άλλη άκρη με ένα λαστιχάκι, το οποίο τύλιξα σφιχτά γύρω τους. Κρέμασα το ημερολόγιο στον τοίχο και στο σημείο όπου βρισκόταν το λαστιχάκι κόλλησα με σιλικόνη δύο κύκλους από τσόχα, τον έναν επάνω στον άλλο, σε χρώματα κόκκινο και πράσινο. Πήρα μικρά στρόγγυλα βαρίδια ψαρέματος, τα έβαψα με κόκκινο μανό και τα κρέμασα στο ξύλο με πετονιά, προκειμένου να τεντωθούν τα κομμάτια σπάγγου, γιατί το ξύλο δεν είχε αρκετό βάρος. 

Εκτύπωσα τα κυκλάκια με τους αριθμούς και χρωμάτισα τους εξωτερικούς κύκλους σε χρώματα κόκκινο και πράσινο. Τα στερέωσα στον σπάγγο με μικρά ξύλινα μανταλάκια. Πίσω από τα κυκλάκια μπορείτε να γράψετε δραστηριότητες ή να κολλήσετε αυτές των σελίδων 6 και 7 του αρχείου. Για κάθε μέρα του Δεκέμβρη γυρνάτε τον αντίστοιχο κύκλο και υλοποιείτε την προτεινόμενη δραστηριότητα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις