Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Διακόσμηση πόρτας: κουκουβάγια


Τα τελευταία χρόνια άρχισα να διακοσμώ την πόρτα της τάξης. Μπορεί να θέλει αρκετή δουλειά κάθε φορά, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Θα χρειαστείτε χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων (άσπρο, μαύρο, πορτοκαλί, ανοικτό πράσινο, καφέ, μοβ), σκούρο πράσινο χαρτί του μέτρου και χαρτοταινία.


Μετράτε τις διαστάσεις της πόρτας και υπολογίζετε το μέγεθος που θέλετε να έχει η κουκουβάγια. Τοποθετείτε στο πάτωμα το χαρτί του μέτρου και κόβετε ένα ορθογώνιο στις επιθυμητές διαστάσεις. Σχεδιάζετε από μια καμπύλη σε κάθε πλευρά, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα και κόβετε επάνω στις γραμμές. 

Για το κάθε φτερό θα χρειαστείτε από δύο χαρτόνια ίδιου χρώματος. Τα βάζετε οριζόντια το ένα επάνω στο άλλο, σχεδιάζετε το φτερό και κόβετε επάνω στις γραμμές. Για να κάνετε το δεύτερο φτερό αρκεί να χρησιμοποιήσετε το πρώτο σαν πατρόν. Τοποθετείτε τα φτερά με χαρτοταινία στο σώμα της κουκουβάγιας.

Φτιάχνετε τα μάτια με άσπρο και μαύρο χαρτόνι, κάνοντας τους αντίστοιχους κύκλους, τους κολλάτε τον έναν επάνω στον άλλον και κατόπιν στο κυρίως σώμα. Για τη μύτη και τα πόδια παίρνετε πορτοκαλί χαρτόνι, σχεδιάζετε τα μέρη, τα κόβετε και τα κολλάτε στο χαρτί του μέτρου.

Χρησιμοποιείτε καφέ χαρτόνι και κόβετε ένα ορθογώνιο για κορμό δέντρου. Το φύλλο θα το φτιάξετε με ανοικτό πράσινο χαρτόνι. Τοποθετείτε τον κορμό στην πόρτα με τη βοήθεια της χαρτοταινίας. Την κουκουβάγια την τοποθετείτε στο τέλος.

Εάν σας δυσκολεύει να σχεδιάσετε τα μέρη της κουκουβάγιας, τοποθετήστε χαρτί του μέτρου στον πίνακα. Με τον προτζέκτορα κάντε προβολή της παραπάνω εικόνας στο χαρτί του μέτρου, αντιγράψτε τα περιγράμματα και κόψτε τα, προκειμένου να φτιάξετε το πατρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις