Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Η πολυκατοικία των πτώσεων

 Τα μέρη του λόγου που έχουν γένη σχηματίζουν ορισμένους τύπους, τις πτώσεις. Οι τύποι αυτοί μας δείχνουν τις διαφορετικές λειτουργίες τους μέσα στην πρόταση. Οι πτώσεις είναι τέσσερις, η ονομαστική, η γενική, η αιτιατική και η κλητική και καθεμιά από αυτές απαντά σε διαφορετική ερώτηση. Τα στοιχεία αυτά έγινε προσπάθεια να οπτικοποιηθούν με την... πολυκατοικία των πτώσεων.

Για να τη φτιάξετε εκτυπώνετε και πλαστικοποιείτε τις σελίδες 3-8. Τις κόβετε περιμετρικά και τις συναρμολογείτε έτσι ώστε να υπάρξει το αποτέλεσμα που βλέπετε στην εικόνα. Τις τοποθετείτε στον τοίχο με χαρτοταινία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις