Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Αφίσες με την αξία θέσης ψηφίων


 Για την κατανόηση της αξίας θέσης των ψηφίων χρειάζεται οι μαθητές να αντιληφθούν το πώς οργανώνονται οι ποσότητες και να μπορούν να αντιστοιχίσουν την αριθμητική λέξη με την αντίστοιχη ποσότητα.

Στο αρχείο υπάρχουν δύο αφίσες, η πρώτη αφορά τους τριψήφιους και η δεύτερη τους τετραψήφιους αριθμούς. Στην κάθε αφίσα παρουσιάζεται ένας αριθμός με κύβους Dienes, με δεκαδικό ανάπτυγμα (ανάλυση σε μονάδες, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες), με άβακα, με λεκτική γραφή (λέξεις) και συμβολική (ψηφία).

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις