Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Τελικό -ν

 


Σύμφωνα με τη Γραμματική Ε'-Στ' δημοτικού, το τελικό -ν διατηρείται όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από τα: κ, π, τ, ξ, ψ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ. Επίσης, διατηρείται στον ενικό του αρσενικού οριστικού και αόριστου άρθρου.

Για να διευκολύνετε τα παιδιά με τον εν λόγω κανόνα, μπορείτε να εκτυπώσετε την παραπάνω αφίσα σε μεγάλο μέγεθος. Για να το κάνετε επιλέγετε «Εκτύπωση» και «Poster». Στη συνέχεια, στο πεδίο «Tile Scale» πληκτρολογείτε 200 και κάνετε κλικ μέσα στην τιμή του πεδίου «Overlap», χωρίς όμως να την αλλάξετε. 


Κατόπιν, πλαστικοποιείτε και κόβετε τα περιθώρια που περισσεύουν. Είναι προτιμότερο σε κάθε πλευρά να κόβετε μόνο το ένα περιθώριο και να αφήνετε το άλλο. Μετά ταιριάζετε τις σελίδες και τις κολλάτε από την πίσω πλευρά με κολλητική ταινία. Τέλος, τοποθετείτε την αφίσα στον τοίχο με χαρτοταινία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις