Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Πεντάγραμμο σε μεγάλη αφίσα

 


Για το μάθημα της μουσικής φτιάξαμε ένα πεντάγραμμο σε μεγάλη αφίσα, ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις νότες. Επειδή είναι πλαστικοποιημένο, πέρα από τις έτοιμες νότες, μπορούμε να γράφουμε σε αυτόν με μαρκαδόρο για ασπροπίνακα.

Τα χρώματα στις νότες επελέγησαν βάσει των ηχητικών σωλήνων Boomwhackers. Επομένως, οι νότες μπορούν να αξιοποιηθούν συνδυαστικά με το μουσικοκινητικό αυτό υλικό.

Εκτυπώνετε τις σελίδες 2-6 σε μέγεθος χαρτιού Α3 και τις πλαστικοποιείτε. Σε κάθε πλευρά από το πεντάγραμμο κόβετε μόνο το ένα περιθώριο και αφήνετε το άλλο. Στη συνέχεια, ταιριάζετε τις σελίδες και τις κολλάτε από την πίσω όψη με κολλητική ταινία. Τέλος, τοποθετείτε την αφίσα στον τοίχο με χαρτοταινία.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις