Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Πληκτρολόγιο σε μεγάλη αφίσα

 


Με το πληκτρολόγιο σε μεγάλη αφίσα οι μαθητές ιδιαίτερα των μικρότερων τάξεων μπορούν να διευκολυνθούν στην εύρεση των πλήκτρων. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν με μεγαλύτερη άνεση τις οδηγίες του εκπαιδευτικού.

Για να κάνετε εκτύπωση τη σελίδα 2 σε αφίσα επιλέγετε "Εκτύπωση" και "Poster". Στη συνέχεια, στο πεδίο "Tile Scale" πληκτρολογείτε 400 και κάνετε κλικ μέσα στην τιμή του πεδίου "Overlap", χωρίς όμως να την αλλάξετε. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χαρτιά μεγέθους Α3, επομένως η εκτύπωση έγινε σε οκτώ φύλλα Α3.

Κατόπιν, πλαστικοποιείτε και κόβετε τα περιθώρια που περισσεύουν. Βέβαια, είναι προτιμότερο σε κάθε πλευρά να κόβετε μόνο το ένα περιθώριο και να αφήνετε το άλλο. Μετά ταιριάζετε τις σελίδες και τις κολλάτε από την πίσω πλευρά με κολλητική ταινία. Τέλος, τοποθετείτε την αφίσα στον τοίχο με χαρτοταινία.

Οι σελίδες 3-6 προτείνεται να εκτυπωθούν σε μέγεθος Α4 και να τοποθετηθούν δίπλα στα πλήκτρα Caps lock, Spacebar, Back space και Enter, προκειμένου να λειτουργήσουν επεξηγηματικά.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις