Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ξεκλειδώνοντας ένα βιβλίο

 



Για να προσεγγίσουμε ένα παιδικό βιβλίο, συνήθως κάνουμε κάποιες ερωτήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να εντοπίσουν ορισμένα στοιχεία του.

Για παράδειγμα, ρωτάμε για τον τίτλο του βιβλίου, τον συγγραφέα, τον εικονογράφο, τους πρωταγωνιστές, τον τόπο, τον χρόνο και την πλοκή. Για τα βασικά αυτά στοιχεία δημιούργησα σχετικές αφίσες, ώστε να μπορέσετε να τις αναρτήσετε και να τις αξιοποιήσετε ανάλογα.


Επίσης, σε συνδυασμό με αυτές μπορείτε να δείτε και τις ερωτήσεις που ακολουθούν:
Ποια σκηνή σου άρεσε περισσότερο και γιατί;
Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας και γιατί;
Πώς ένιωσες κατά τη διάρκεια της ιστορίας;
Πώς σκέφτηκες ότι θα εξελιχθεί η ιστορία;
Υπάρχει κάτι που σε προβλημάτισε στο βιβλίο και θα ήθελες να το συζητήσεις;
Θα μπορούσε η ιστορία να έχει διαφορετικό τέλος και ποιο θα ήταν αυτό;

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις