Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ο Πυθαγόρειος πίνακας

 


Με τη βοήθεια του Πυθαγόρειου πίνακα τα παιδιά μπορούν να βρουν τα γινόμενα δύο αριθμών από το 1 έως το 10. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκμάθηση της προπαίδειας, ειδικά αν αξιοποιηθεί στο πλαίσιο παιχνιδιού.

1ο παιχνίδι: Εκτυπώνουμε τις σελίδες 2-5 και τις πλαστικοποιούμε. Κόβουμε περιμετρικά τα καρτελάκια των σελίδων 3-5 και τα τοποθετούμε ανάποδα το ένα επάνω στο άλλο. Ο πρώτος παίκτης γυρίζει το επάνω καρτελάκι και ο δεύτερος τοποθετεί το πιόνι στο γινόμενο των δύο αριθμών, χωρίς να κοιτάει ο άλλος. Ο πρώτος παίκτης μαντεύει το γινόμενο και κατόπιν σηκώνει το πιόνι να ελέγξει την απάντηση που έδωσε. Εάν τη βρήκε, κρατάει την κάρτα, εάν όχι την τοποθετεί ανάποδα στο τέλος της στοίβας. Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν όλες οι κάρτες. Νικητής είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες.

2ο παιχνίδι: Εκτυπώνουμε τις σελίδες 6-7 και τις πλαστικοποιούμε. Κόβουμε περιμετρικά τα καρτελάκια της σελίδας 7 και κολλάμε αυτοκόλλητα κυκλάκια velcro στο πίσω μέρος τους. Τα παιδιά καλούνται να τοποθετήσουν τις κάρτες στις αντίστοιχες θέσεις. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις