Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Κλίση ρημάτων

 


Για να διδάξουμε την κλίση των ρημάτων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πολυαισθητηριακή προσέγγιση, η οποία αξιοποιεί περισσότερες από μία αισθητηριακές οδούς και ως εκ τούτου έχει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, δείχνουμε στους μαθητές την αφίσα με τον χρόνο που θέλουμε να διδάξουμε και τους προτείνουμε κατά την ανάγνωσή της να κάνουν τις εξής κινήσεις με τα χέρια και τα δάχτυλά τους:

εγώ λούζω: έχοντας σηκωμένο μόνο τον αντίχειρα του ενός χεριού, δείχνουν προς τον εαυτό τους
εσύ λούζεις: έχοντας σηκωμένο μόνο τον δείκτη του ενός χεριού, δείχνουν προς τον διπλανό τους
αυτός λούζει: έχοντας σηκωμένο μόνο τον αντίχειρα του ενός χεριού, δείχνουν προς τα πίσω

εμείς λούζουμε: έχοντας σηκωμένους μόνο τους δείκτες των δύο χεριών, δείχνουν εναλλάξ προς τον εαυτό τους και προς τον διπλανό τους
εσείς λούζετε: έχοντας σηκωμένους μόνο τους δείκτες των δύο χεριών, δείχνουν προς τους συμμαθητές τους που είναι απέναντι
αυτοί λούζουν: έχοντας σηκωμένους μόνο τους αντίχειρες των δύο χεριών, δείχνουν προς τα πίσω

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις