Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Βοηθός πρότασης

 


Μια ιδέα για να μάθουν τα παιδιά των πρώτων τάξεων να σχηματίζουν προτάσεις, χωρίς να ξεχνούν να βάλουν κεφαλαίο στην αρχή και τελεία, ερωτηματικό ή θαυμαστικό στο τέλος, είναι ο βοηθός της παραπάνω φωτογραφίας.

Η χρωματική κωδικοποίηση βοηθάει να συσχετίσουν το κάθε στοιχείο με ένα παράδειγμα, πχ. το ρήμα είναι γραμμένο με μπλε χρώμα, όπως το δεξί χεράκι, η τελεία με κόκκινο όπως τα παπούτσια κλπ.

Προτείνεται αρχικά να φτιάξετε το σώμα του βοηθού με τη σελίδα 5, η οποία είναι κενή, ώστε τα παιδιά να μάθουν πρώτα για την αρχή και το τέλος της πρότασης μόνο. Όταν τα κατακτήσουν αυτά, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σώμα με αυτό που υπάρχει στη σελίδα 4 και να προσθέσετε τα χεράκια αριστερά και δεξιά.

Εκτυπώνετε τη σελίδα 2 σε πράσινο χαρτί και τη σελίδα 6 σε κόκκινο. Για τη σελίδα 3 επιλέγετε έγχρωμη εκτύπωση. Για το σώμα εκτυπώνετε είτε τη σελίδα 4 (στην οποία αναγράφεται η πρόταση), είτε τη σελίδα 5 (στην οποία δεν αναγράφεται κάποια πρόταση, ώστε να συμπληρώνετε εσείς ό,τι θέλετε). Στη συνέχεια, πλαστικοποιείτε, κόβετε και συναρμολογείτε με χαρτοταινία τα διάφορα μέρη.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις