Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Κανόνας ορθογραφίας «εμείς-εσείς»

 



Οι κανόνες ορθογραφίας συχνά δυσκολεύουν κάποια παιδιά, επομένως προσπαθούμε να σκεφτούμε τρόπους για να τους θυμούνται πιο εύκολα. Ένας από αυτούς είναι να τους παρουσιάσουμε με τη μορφή στίχων, ώστε να μπορούν να τους απομνημονεύσουν.

Για την εκμάθηση του συγκεκριμένου κανόνα προτείνεται να βάζετε στα παιδιά ασκήσεις που στηρίζονται στη λογική της αντίθεσης, για παράδειγμα -ε ή-αι; Στην αρχή, οι ασκήσεις είναι σε επίπεδο λέξης (π.χ. μιλάμ_, τρέχουμ_), στη συνέχεια σε επίπεδο πρότασης (π.χ. Θα πάμ_ στη θάλασσα αύριο.) και τέλος σε επίπεδο κειμένου.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις