Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Οριοθέτηση γραμμάτων



Κατά τη διδασκαλία του σχηματισμού των γραμμάτων εξηγούμε στα παιδιά ότι χρειάζεται να τηρούν ορισμένες συμβάσεις, όπως για παράδειγμα τη θέση του καθενός επάνω στη γραμμή.


Για να τους διευκολύνουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε την παραπάνω αφίσα και να σχηματίζουμε σε αυτή το κάθε νέο γράμμα, συνδυάζοντάς το παράλληλα με το αντίστοιχο μέρος του σπιτιού. Έτσι θα μάθουν την οριοθέτηση των γραμμάτων, δηλαδή μέχρι ποια σημεία εκτείνεται το καθένα. Πιο συγκεκριμένα, θα καταλάβουν ότι άλλα γράμματα είναι στο ισόγειο, άλλα φτάνουν μέχρι τη σκεπή και άλλα κατεβαίνουν στο υπόγειο. Στην ίδια λογική είναι και η επόμενη αφίσα, η οποία αξιοποιεί τα μέρη του λουλουδιού.




Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω αφίσα. Σε αυτήν άλλα γράμματα είναι στο γρασίδι, άλλα φτάνουν μέχρι τον ουρανό και άλλα κατεβαίνουν στο χώμα.


Επίσης, οι εν λόγω αφίσες δύναται να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση μαθητών που παρουσιάζουν δυσκολία στην οπτικοκινητική και χωρική αντίληψη, ώστε να καλλιεργηθούν οι γραφοκινητικές τους δεξιότητες.


Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις