Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Ψηφιακά εργαλεία διδασκαλίας μαθηματικών

 


Πέρα από τα χειραπτικά εργαλεία, για τη μαθηματική διερεύνηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα ψηφιακά. Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν έναν εμπειρικό και διαισθητικό τρόπο σκέψης.

Πιο συγκεκριμένα, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες οπτικοποίησης, να πειραματιστούν, να αντιληφθούν μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες, να διατυπώσουν υποθέσεις και να προχωρήσουν στον έλεγχο αυτών.

Στην ιστοσελίδα Didax μπορείτε να βρείτε ψηφιακά εργαλεία για να διδάξετε την αξία θέσης ψηφίων, τα κλάσματα κλπ. Επίσης, θα βρείτε οδηγίες για την υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων.

Στην ιστοσελίδα Toy Theater υπάρχει ένα πλήθος ψηφιακών εργαλείων έτοιμων προς χρήση. Παράλληλα, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε διδακτικά.

Στην ίδια λογική είναι και οι ακόλουθες ιστοσελίδες: MathigonGeoGebraNCTM Illuminations, The Math Learning Center. Το σημαντικό είναι ότι τα εργαλεία αυτά δε χρειάζονται εγκατάσταση, επομένως είναι άμεσα διαθέσιμα για να τα εντάξετε στο περιεχόμενο του μαθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις