Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Σχηματίζοντας λέξεις



Το υλικό αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της αναλυτικοσυνθετικής μεθόδου για τη διδασκαλία ανάγνωσης και γραφής. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί καλείται να σχηματίσει τη λέξη βάσει της εικόνας που βλέπει.

Στη σελίδα 5 του αρχείου υπάρχουν 80 εικόνες, σύμφωνα με το βασικό λεξιλόγιο της Α' δημοτικού. Στη σελίδα 6 θα βρείτε άλλες 80 εικόνες με λέξεις που περιέχουν δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα. Εκτός όμως από τις λέξεις αυτές, μπορείτε να προτείνετε τον σχηματισμό κι άλλων λέξεων ή μικρών φράσεων.

Εκτυπώνετε τις σελίδες και τις πλαστικοποιείτε. Κόβετε περιμετρικά τα γράμματα και τις εικόνες των σελίδων 4 και 5. Τοποθετείτε τα γράμματα στις σελίδες 2 και 3 με αυτοκόλλητα κυκλάκια ταινίας velcro. Τις σελίδες 2 και 3 τις ενώνετε μεταξύ τους με κολλητική ταινία, που βάζετε στο πίσω μέρος τους.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις