Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Διαδραστικό ωρολόγιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης


Την Τετάρτη 18-11-2020 αρχίζουμε τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία. Επομένως, το κάθε σχολείο καλείται να προσαρμόσει το πρόγραμμά του, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν. Με κάθε αλλαγή εκπαιδευτικού οι μαθητές θα χρειαστεί να μπαίνουν σε άλλο σύνδεσμο Webex για να συμμετέχουν στο μάθημα.

Επειδή πρακτικά θα είναι δύσκολο αυτό, έφτιαξα ένα πρόγραμμα, ώστε το κάθε μάθημα να περιέχει τον σύνδεσμο Webex του κάθε εκπαιδευτικού. Επομένως, η συνεχής εναλλαγή συνδέσμων δε θα αποτελεί πρόβλημα για τους μαθητές.

Αρχικά, από τον υπολογιστή σας ανοίγετε την παρουσίαση Google (χρειάζεται να έχετε λογαριασμό Gmail) και κάνετε ένα αντίγραφο. Τα πλαίσια κειμένου που αναφέρονται στα μαθήματα είναι επεξεργάσιμα, οπότε μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Αφού συμπληρώσετε τα μαθήματα, εισάγετε τους αντίστοιχους συνδέσμους Webex. Για παράδειγμα, στο μάθημα "Μουσική", εισάγετε τον σύνδεσμο Webex του εκπαιδευτικού μουσικής ως εξής: διπλό αριστερό κλικ στο μάθημα, δεξί κλικ στο μάθημα και από το πλαίσιο που εμφανίζεται επιλέξτε "Σύνδεσμος", εισάγετε τον σύνδεσμο Webex.

Στη συνέχεια, επιλέξτε File -> Publish to the web. Μετά αντιγράφετε τον σύνδεσμο που σας δίνει και τον στέλνετε στους γονείς με email.

Οι γονείς μπορούν να προσθέσουν την παρουσίαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή ή της αρχικής σελίδας του κινητού τους. Η προσθήκη θα έχει τη μορφή συντόμευσης για τον υπολογιστή ή εικονιδίου εφαρμογής για το κινητό. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να γίνει μόνο μία φορά. Η παρουσίαση θα ενημερώνεται αυτόματα, βάσει των αλλαγών που κάνει ο εκπαιδευτικός.

Οι οδηγίες που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι γονείς για να προστεθεί η παρουσίαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή είναι οι εξής:

Ανοίξτε τον σύνδεσμο της παρουσίασης σε νέα καρτέλα.

Κάντε δεξί κλικ επάνω στην ανοικτή παρουσίαση και επιλέξτε "Αποθήκευση ως". Το κλικ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο, π.χ. στη λέξη "Τρίτη".

Αποθηκεύστε την παρουσίαση στην Επιφάνεια εργασίας με το όνομα της τάξης ή του τμήματος.

Οι οδηγίες που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι γονείς για να προστεθεί η παρουσίαση στην αρχική σελίδα του κινητού είναι οι εξής:

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό.

Αντιγράψτε ή πληκτρολογήστε τον σύνδεσμο στη γραμμή διεύθυνσης και πατήστε "Enter".

Επιλέξτε τις τρεις κάθετες τελείες επάνω δεξιά στην οθόνη.

Επιλέξτε "Προσθήκη στην αρχική οθόνη".

Γράψτε την τάξη ή/και το τμήμα.

Επιλέξτε "Προσθήκη".

Οι παραπάνω οδηγίες υπάρχουν στον σύνδεσμο που βρίσκεται κάτω δεξιά στο πρόγραμμα.


5 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ! Μας έλυσες τα χερια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ. ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια από τις καλύτερες και πιο πρακτικές εφαρμογές σας. Μπράβο για τη σκέψη και τον χρόνο που αφιερώσατε. Λύνει τα χέρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις