Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Πίνακας με οικογένειες λέξεων


Με τον πίνακα αυτόν οι μαθητές μπορούν να βρουν τις λέξεις που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, καλούνται να εντοπίσουν τέσσερις λέξεις συγγενικές μεταξύ τους.


Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κουτί (από κρέμες μαλλιών Syoss). Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μια λωρίδα από μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε άσπρο χαρτί την καρτέλα της σελίδας 12, την πλαστικοποίησα και την έκοψα. Την τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτύπωσα τις λέξεις σε κίτρινα χαρτιά Α4, τα οποία πλαστικοποίησα και έκοψα. Κατόπιν, άνοιξα τρύπες με τον διακορευτή στην επάνω πλευρά τους και τις πέρασα σε δεματικά καλωδίων, αφού τις ανακάτεψα πρώτα.

Με ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τρύπες στο κουτί και σε αυτές πέρασα τα δεματικά καλωδίων με τις καρτέλες και τα έκλεισα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις