Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σχηματίζοντας συλλαβές

 

Οι πίνακες αυτοί αξιοποιούνται στο πλαίσιο της αναλυτικοσυνθετικής μεθόδου διδασκαλίας της ανάγνωσης. Τα παιδιά συμπληρώνουν τον κάθε πίνακα διπλής εισόδου, τοποθετώντας τα καρτελάκια στις αντίστοιχες θέσεις, ενώ ταυτόχρονα λένε τα φωνήματα και κατόπιν τη συλλαβή που αυτά συνθέτουν.


Εκτυπώνετε τις σελίδες 2-37, τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά. Φυλάξτε την κάθε καρτέλα με τα αντίστοιχα καρτελάκια σε έναν ξεχωριστό φάκελο, προκειμένου να μην ανακατευτούν με τα καρτελάκια από τις υπόλοιπες καρτέλες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα κυκλάκια ταινίας velcro.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις