Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Οι χρόνοι των ρημάτων


Η διδασκαλία των χρόνων ξεκινάει από την Α' δημοτικού με ασκήσεις που εστιάζουν αποκλειστικά στην επικοινωνιακή τους χρήση. Αργότερα εισάγεται και η ονομασία του κάθε χρόνου.

Μπορείτε να εκτυπώσετε τις σελίδες 11-19 και να τις ενώσετε όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, προκειμένου να φτιάξετε μια μεγάλη αφίσα για τον τοίχο της τάξης. Πέρα από τα λεκτικά στοιχεία, αξιοποιήστε και τα γραφικά (βελάκια), για να εξηγήσετε το ποιόν ενεργείας.

Για τους μαθητές με αυξημένες δυσκολίες, δώστε έμφαση στον διαχωρισμό των χρόνων σε παρελθοντικούς, παροντικούς και μελλοντικούς, αξιοποιώντας τη χρωματική κωδικοποίηση. Δοκιμάστε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε πιο απλό λεξιλόγιο, π.χ. χθες-σήμερα-αύριο αντί για παρελθόν-παρόν-μέλλον.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις