Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Εφαρμογή κινητού για τον δάσκαλο


Το σχολικό ημερολόγιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την οργάνωση του εκπαιδευτικού, δε γίνεται όμως να το έχει κανείς συνέχεια μαζί του. Γι' αυτό έφτιαξα μια "εφαρμογή κινητού" με τις πιο βασικές πληροφορίες.

Αρχικά, ανοίγετε την παρουσίαση Googe από τον υπολογιστή σας και κάνετε ένα αντίγραφο. Όλα τα πλαίσια κειμένου είναι επεξεργάσιμα, οπότε μπορείτε να κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε.

Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, εισάγετε ένα διάφανο ορθογώνιο που να καλύπτει την κάθε διαφάνεια. Τοποθετήστε τα κουμπιά και τα βελάκια μπροστά από το διαφανές σχήμα. Επιλέξτε το κάθε σχήμα και εισάγετε σύνδεσμο που να παραπέμπει στην υπάρχουσα διαφάνεια. Με τον τρόπο αυτό δε θα εναλλάσσονται οι διαφάνειες σε περίπτωση που ο αναγνώστης πατήσει σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πέρα από τα κουμπιά ή τα βελάκια.

Επάνω δεξιά στην οθόνη πατήστε το κουμπί "Share" και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση "Everyone with the link can view". Ενώ βρίσκεστε στην πρώτη διαφάνεια, πηγαίνετε στη γραμμή διεύθυνσης και σβήνετε ό,τι υπάρχει από το "edit" και μετά. Κατόπιν, γράφετε "preview?rm=minimal". Αυτόν τον σύνδεσμο θα τον χρειαστείτε στο αμέσως επόμενο βήμα.

Από το κινητό σας ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό. Πληκτρολογήστε τον παραπάνω σύνδεσμο και πατήστε "Enter". Επιλέξτε τις τρεις κάθετες τελείες επάνω δεξιά στην οθόνη. Επιλέξετε "Προσθήκη στην αρχική οθόνη". Γράψτε το όνομα που θέλετε να έχει το εικονίδιο της εφαρμογής. Επιλέξτε "Προσθήκη". 

Τώρα η παρουσίαση προστέθηκε στην αρχική σελίδα του κινητού σας, με τη μορφή ενός εικονιδίου εφαρμογής. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να γίνει μόνο μία φορά. Η "εφαρμογή" θα ενημερώνεται αυτόματα, βάσει των αλλαγών που κάνετε στην παρουσίαση που διατηρείτε στον υπολογιστή σας.

Εάν κάνετε μεταπτυχιακό, μπορείτε να οργανωθείτε με την εφαρμογή κινητού για τον φοιτητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις