Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Εφαρμογή κινητού για την τάξη

Δεν είναι λίγοι οι μαθητές που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες εκπαίδευσης που χρησιμοποιούμε. Φέτος σκέφτομαι να δοκιμάσω μια πιο απλή λύση, που δεν απαιτεί εγγραφή, εισαγωγή κωδικών κλπ. Έφτιαξα επομένως μια "εφαρμογή κινητού", ή για να είμαι πιο ακριβής, κάτι που μοιάζει πάρα πολύ με εφαρμογή.

Αρχικά, ανοίγετε την παρουσίαση Google (χρειάζεται να έχετε λογαριασμό Gmail) και κάνετε ένα αντίγραφο. Όλα τα πλαίσια κειμένου είναι επεξεργάσιμα, οπότε μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε.

Για παράδειγμα, στο αντίστοιχο πλαίσιο της διαφάνειας 1 βάζετε τις προσεχείς ανακοινώσεις. Στη διαφάνεια 2 γράφετε το ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματός σας. Στη διαφάνεια 3 σημειώνετε τις εργασίες που θα έχουν τα παιδιά για το σπίτι. Μπορείτε να εισάγετε και συνδέσμους που θα οδηγούν σε διαδραστικά παιχνίδια, βίντεο κλπ. Στη διαφάνεια 4 αλλάζετε το ημερολόγιο σε μηνιαία βάση. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε και στις υπόλοιπες διαφάνειες.

Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, εισάγετε ένα διάφανο ορθογώνιο που να καλύπτει την κάθε διαφάνεια. Τοποθετήστε τα κουμπιά και τα βελάκια μπροστά από το διαφανές σχήμα. Επιλέξτε το κάθε σχήμα και εισάγετε σύνδεσμο που να παραπέμπει στην υπάρχουσα διαφάνεια. Με τον τρόπο αυτόν δε θα εναλλάσσονται οι διαφάνειες σε περίπτωση που ο αναγνώστης πατήσει σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πέρα από τα κουμπιά ή τα βελάκια.

Για να μοιραστείτε τον σύνδεσμο της παρουσίασης με τους μαθητές και τους γονείς τους, σιγουρευτείτε πρώτα ότι είστε στην πρώτη διαφάνεια. Πηγαίνετε στη γραμμή διεύθυνσης και σβήστε ό,τι υπάρχει από το "edit" και μετά. Κατόπιν, γράψτε "preview?rm=minimal". Επάνω δεξιά στην οθόνη πατήστε το κουμπί "Share" και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση "Everyone with the link can view". Μετά αντιγράφετε τον σύνδεσμο στη γραμμή διεύθυνσης και τον στέλνετε στους γονείς. Προτού όμως δώσετε τον σύνδεσμο, καλύτερα να τον συντομεύσετε, εισάγοντάς τον εδώ.

Με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στον σύνδεσμο, οι γονείς μπορούν να προσθέσουν την παρουσίαση στην αρχική σελίδα του κινητού τους. Η προσθήκη θα έχει τη μορφή ενός εικονιδίου εφαρμογής. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να γίνει μόνο μία φορά. Η "εφαρμογή" θα ενημερώνεται αυτόματα, βάσει των αλλαγών που κάνει ο εκπαιδευτικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις