Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Αφίσες με την προπαίδεια


Διδάσκουμε την προπαίδεια στη Β' δημοτικού, όμως την προσεγγίζουμε και στις υπόλοιπες τάξεις, λόγω της σπειροειδούς διάταξης της ύλης.

Αρχικά, εξηγείστε στα παιδιά ότι όταν πολλαπλασιάζουμε, στην ουσία κάνουμε επαναλαμβανόμενη πρόσθεση. Επομένως, δείξτε τους ότι για να βρουν πόσο κάνει 3x4, αρκεί να προσθέσουν 3 φορές το 4, δηλαδή 4+4+4=12. Η κατανόηση χρειάζεται να προηγηθεί της απομνημόνευσης.

Για να διευκολύνετε τα παιδιά στην εκμάθηση της προπαίδειας, μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε κι έναν πίνακα αναφοράς και να τον αναρτήσετε στην τάξη.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις