Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Διαδραστικό βιβλίο με το αλφάβητο και τους διφθόγγους Braille


Με το διαδραστικό βιβλίο τα παιδιά μαθαίνουν το αλφάβητο και τους διφθόγγους Braille. Η κάθε σελίδα από τις τριάντα στο σύνολο περιλαμβάνει ένα γράμμα ή δίφθογγο και ένα κενό εξάστιγμο. Σε αυτό τα παιδιά καλούνται να τοποθετήσουν πλαστικά καπάκια (από μπουκαλάκια νερού) στη σωστή θέση, ώστε να σχηματιστεί ο αντίστοιχος συνδυασμός.


Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί είτε από παιδιά που παρουσιάζουν μειωμένη όραση είτε όχι. Στη δεύτερη περίπτωση επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίησή τους αλλά και η καλλιέργεια της οπτικοχωρικής αντίληψης.


Εκτυπώνετε τις σελίδες 2-18, επιλέγοντας εκτύπωση μονής όψης. Τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά και στη μέση. Κάνετε τρύπες με τον διακορευτή στα προκαθορισμένα σημεία. Χρησιμοποιείτε δεματικά καλωδίων για να ενώσετε τις σελίδες σε βιβλίο. Στα αριστερά της σελίδας 2 υπάρχει το εμπροσθόφυλλο και στα δεξιά το οπισθόφυλλο.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Τα τουβλάκια του ελληνικού Κώδικα Braille μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις