Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το επίθετο "πολύς" και το επίρρημα "πολύ"Με το παιχνίδι αυτό οι μαθητές εξασκούνται στο επίθετο "πολύς-πολλή-πολύ" και στο επίρρημα "πολύ". Πιο συγκεκριμένα, όταν βρίσκεται μπροστά από ουσιαστικό είναι επίθετο (π.χ. πολύς φόβος, πολλή φασαρία, πολύ φαγητό, πολλοί ελέφαντες). Όταν συνοδεύει ρήμα είναι επίρρημα (π.χ. διαβάζω πολύ). Όταν βρίσκεται μπροστά από επίθετα είναι επίρρημα (π.χ. πολύ γρήγορος, πολύ δυνατοί). Όταν βρίσκεται μπροστά από μετοχή είναι επίρρημα (π.χ. πολύ θυμωμένος, πολύ θυμωμένη, πολύ θυμωμένοι). Όταν βρίσκεται μπροστά από επίρρημα είναι επίρρημα (π.χ. πολύ αργά). Υπάρχουν συνολικά είκοσι παραδείγματα. Για προβολή σε πλήρη οθόνη επιλέξτε τα βελάκια κάτω δεξιά. Τη σχετική αφίσα μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις