Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Πολύ και πολύς-πολλή-πολύ


Πολλά έχουν δει τα μάτια μας.
Πολλή προσπάθεια γίνεται.
Πολύ διάβασμα πέφτει.
Πολλά λάθη γίνονται.
Πολλοί τα μπερδεύουν.
Πολύ μεγάλο το πρόβλημα.
Πολύς ο λόγος για...


Το επίθετο (ο) πολύς - (η) πολλή - (το) πολύ και το επίρρημα πολύ δυσκολεύουν τους μαθητές. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στην ορθογραφία και δε θυμούνται πώς να τα γράψουν. Η αφίσα που υπάρχει στο αρχείο παρουσιάζει την κάθε περίπτωση με απλό τρόπο, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα παράδειγμα. 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Επιλέξτε εκτύπωση σε Α3 εάν θέλετε να την τοποθετήσετε στην τάξη, ή σε Α4 εάν πρόκειται για ατομική χρήση των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις