Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Μπρελόκ με την αλφαβήτα


Τα εκπαιδευτικά μπρελόκ αρέσουν ιδιαίτερα στα παιδιά. Είναι μικρά, εύχρηστα και προσιτά. Επίσης, μπορούν να τα περιεργάζονται και να τα μελετούν πιο άνετα, διότι είναι ατομικά.


Αξιοποιήστε το μπρελόκ με την αλφαβήτα για την καθημερινή επανάληψη. Σε κάθε κάρτα το παιδί καλείται να αναφέρει τον ήχο του γράμματος και τη λέξη αναφοράς, για παράδειγμα α - αστέρι, β - βάτραχος, γ - γάτα και ούτω καθεξής. Όταν κατακτηθεί η ταύτιση του γράμματος με τον ήχο, μπορείτε να προχωρήσετε σε νέες δραστηριότητες, όπως ο εντοπισμός άλλων λέξεων 

Για να φτιάξετε το μπρελόκ εκτυπώστε τις τρεις σελίδες του αρχείου, πλαστικοποιήστε και κόψτε περιμετρικά τις κάρτες. Στην επάνω αριστερή τους πλευρά κάντε τρύπες με τον διακορευτή. Στη συνέχεια, περάστε τις κάρτες σε έναν ανοιγόμενο κρίκο. 

Οι εικόνες αναφοράς είναι ίδιες με αυτές που υπάρχουν στο παζλ με την αλφαβήτα, στην καρτέλα με την αλφαβήτα για το θρανίο,  στο βιβλίο του γράμματος, στις αφίσες με την αλφαβήτα και στις ετικέτες για το τετράδιο Αντιγραφής. Επομένως, για τους μαθητές γίνεται πιο εύκολο να ταυτίσουν τις εικόνες με τα αντίστοιχα γράμματα.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις