Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ραφιέρα οργάνωσης υλικών


Στην τάξη χρειαζόμαστε αρκετά υλικά, η οργάνωση των οποίων συνήθως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχω δοκιμάσει αρκετές ιδέες, που όμως δε βόλευαν ιδιαίτερα. Μία πολύ πρακτική λύση είναι η οργάνωση των υλικών σε γυάλινα βαζάκια και στη συνέχεια η τοποθέτησή τους σε μια ραφιέρα.

Χρησιμοποίησα μια τροχήλατη μεταλλική ραφιέρα τριών θέσεων, προκειμένου να έχει μεγάλη χωρητικότητα και να είναι εύκολη στη μετακίνηση. Στο επάνω ράφι έβαλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, π.χ. μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κόλλες, ψαλίδια, συνδετήρες κλπ. Στο μεσαίο ράφι τοποθέτησα χάντρες, γλωσσοπίεστρα, λαστιχάκια, κουμπιά, πον πον. Στο κάτω ράφι μπήκαν τα πινέλα, οι ακρυλικές μπογιές, τα εργαλεία γλυπτικής, οι πλαστελίνες, τα ξύλα κανέλας κλπ.Με ανάλογο τρόπο μπορούν να οργανωθούν τα υλικά και στο σπίτι, ώστε να είναι στη διάθεση των παιδιών όταν θέλουν να γράψουν, να ζωγραφίσουν ή να κάνουν κατασκευές.

Μπορείτε να βρείτε τη μεταλλική ραφιέρα εδώ. Το δοχείο αποθήκευσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις