Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Το πρώτο μου εικονογραφημένο λεξικό μαθηματικών


Η Kirsteen Robson έγραψε ένα καταπληκτικό βιβλίο μαθηματικών, τον σχεδιασμό και την εικονογράφηση του οποίου έκανε η Karen Tomlins. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο εύρος των θεματικών που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια.


Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι απλή και ξεκάθαρη. Περιλαμβάνει κατανοητά παραδείγματα που διευκολύνουν τα παιδιά στην προσέγγιση των μαθηματικών όρων. Η εικονογράφηση βέβαια αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα του βιβλίου, καθώς καταφέρνει να παρουσιάσει όλη την ουσία του κειμένου.


Το βιβλίο περιέχει ορισμούς για περισσότερους από 500 όρους και έννοιες. Αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια, τα οποία χωρίζονται σε επιμέρους ενότητες:
Κατανόηση των αριθμών (Συζητώντας για ποσότητες, Οι αριθμοί, Μετρώντας, Συζητώντας για αριθμούς, Αξία θέσης, Συγκρίνοντας αριθμούς, Βάζοντας σε σειρά, Μοτίβα και ακολουθίες, Στρογγυλοποιώντας αριθμούς, Εκτιμώντας αριθμούς, Ομάδες, Κλάσματα)
Χρήση των αριθμών (Πρόσθεση και αφαίρεση, Πολλαπλασιασμός και διαίρεση, Αριθμομηχανές)
Κατανόηση των σχημάτων και του χώρου (Συζητώντας για σχήματα, Δισδιάστατα σχήματα, Τρισδιάστατα σχήματα, Αξονική συμμετρία, Θέση, Κίνηση)
Μέτρηση (Μέγεθος και μέτρηση, Μήκος, Μάζα και βάρος, Χωρητικότητα, Χρόνος, Χρήματα)
Δεδομένα (Σχετικά με τα δεδομένα)

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις