Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Μάντεψε ποιος


Το παιχνίδι "Μάντεψε ποιος" μπορεί να αξιοποιηθεί για την περιγραφή προσώπου και την καλλιέργεια του προφορικού λόγου. Ο πρώτος παίκτης επιλέγει ένα πρόσωπο και το τοποθετεί στην κάθετη πλευρά του ταμπλό. Ο δεύτερος παίκτης προσπαθεί να μαντέψει το πρόσωπο, κάνοντας ερωτήσεις.


Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε το/α καρτελάκι/α που πληροί/ούν τις προϋποθέσεις της ερώτησης μένουν στην οριζόντια πλευρά του ταμπλό. Εάν όχι, τότε μετακινούνται στην κάθετη. Ο πρώτος παίκτης δείχνει στον δεύτερο το καρτελάκι που έμεινε τελευταίο στην οριζόντια πλευρά και τον ρωτάει αν είναι αυτό το πρόσωπο που επέλεξε αρχικά.Αρχικά, εκτύπωσα τέσσερις φορές τη σελίδα 2 σε χρωματιστά φύλλα και τα πλαστικοποίησα. Τα ένωσα με σελοτέιπ στο πίσω μέρος τους, προκειμένου να φτιάξω το ταμπλό. Τοποθέτησα αυτοκόλλητα κυκλάκια ταινίας velcro στις θέσεις ορθογώνιες θέσεις του. Στη συνέχεια, εκτύπωσα δύο φορές τη σελίδα 3, πλαστικοποίησα και έκοψα τα καρτελάκια. Κόλλησα και σε αυτά κυκλάκια velcro.

Οι ερωτήσεις των μαθητών χρειάζεται να είναι κλειστού τύπου και να επιδέχονται απάντηση "ναι" ή "όχι", όπως για παράδειγμα:
Φοράει μπλε παντελόνι;
Φοράει κίτρινο φόρεμα;
Φοράει πορτοκαλί σορτσάκι;
Ερωτήσεις όπως "Είναι αγόρι;", "Φοράει φόρεμα;", "Φοράει φούστα;" κλπ. καλό είναι να μην επιλέγονται, γιατί το παιχνίδι θα έχει πολύ μικρή διάρκεια.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τουβλάκια ελληνικού Κώδικα Braille

Στο πλαίσιο δημιουργίας υλικού για μαθητές με προβλήματα όρασης και κατόπιν πολύμηνης μελέτης και δοκιμών, με τον Βασίλη Παύλου σχεδιάσ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις