Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Τετράδιο γραφής ονομάτων


Η διδασκαλία της γραφής του ονόματος είναι ένα γεγονός στο οποίο δίνουμε μεγάλη βάση, ακόμα ίσως και πριν τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο. Το όνομα του κάθε παιδιού είναι η πιο σημαντική λέξη γι' αυτό, επομένως έχει κίνητρο να μάθει πώς αποτυπώνεται γραπτώς.


Για να βοηθήσετε το παιδί με τη γραφή εκτυπώστε το αρχείο, στο οποίο περιλαμβάνεται το εξώφυλλο, σελίδες με το όνομα σε πεζά και κεφαλαία, καθώς και κενές σελίδες εξάσκησης. Εναλλακτικά, πλαστικοποιήστε τις σελίδες και δώστε στο παιδί να χρησιμοποιήσει λεπτό μαρκαδόρο για ασπροπίνακα.

Να σημειωθεί ότι διδάσκουμε τη γραφή του ονόματος στο οποίο ακούει το παιδί, π.χ. Γιώργος και όχι Γεώργιος.

Μπορείτε να βρείτε τα τετράδια εδώ. Η γραμματοσειρά είναι χειροποίητη και την έφτιαξε η Γαλήνη ΓκαλάΕάν το όνομα που χρειάζεστε δεν περιλαμβάνεται στον παραπάνω φάκελο, αφήστε ένα σχόλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις