Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τετράδιο γραφής ονομάτων


Η διδασκαλία της γραφής του ονόματος είναι ένα γεγονός στο οποίο δίνουμε μεγάλη βάση, ακόμα ίσως και πριν τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο. Το όνομα του κάθε παιδιού είναι η πιο σημαντική λέξη γι' αυτό, επομένως έχει κίνητρο να μάθει πώς αποτυπώνεται γραπτώς.


Για να βοηθήσετε το παιδί με τη γραφή εκτυπώστε το αρχείο, στο οποίο περιλαμβάνεται το εξώφυλλο, σελίδες με το όνομα σε πεζά και κεφαλαία, καθώς και κενές σελίδες εξάσκησης. Εναλλακτικά, πλαστικοποιήστε τις σελίδες και δώστε στο παιδί να χρησιμοποιήσει λεπτό μαρκαδόρο για ασπροπίνακα.

Να σημειωθεί ότι διδάσκουμε τη γραφή του ονόματος στο οποίο ακούει το παιδί, π.χ. Γιώργος και όχι Γεώργιος.

Μπορείτε να βρείτε τα τετράδια εδώ. Η γραμματοσειρά είναι χειροποίητη και την έφτιαξε η Γαλήνη Γκαλά.

3 σχόλια:

  1. θα ήθελα το αρχείο για τα παρακάτω ονόματα:
    Αγησίλαος, Ειρήνη, Σίσσυ, Χρύσα, Αναστασία, Βασίλης, Δημήτρης, Νικόλας, Κυριάκος, Μιχάλης. Ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις