Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Παραγοντοποίηση φυσικών αριθμών


 Στο κεφάλαιο 15 των Μαθηματικών Στ' τάξης συναντάμε την παραγοντοποίηση φυσικών αριθμών. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας σύνθετος αριθμός αναλύεται σε γινόμενο πρώτων παραγόντων.Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση ενός σύνθετου αριθμού μπορεί να γίνει είτε με δεντροδιάγραμμα είτε με διαδοχικές διαιρέσεις. Στις σχετικές αφίσες παρουσιάζονται και οι δύο τρόποι, προκειμένου να διευκολύνουν τα παιδιά στην κατανόησή τους.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις