Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Τι θα ήταν αν όχι...;


Η δημιουργική ή αλλιώς αποκλίνουσα σκέψη είναι η ικανότητα του ατόμου να αναζητά και να παράγει πολλές εναλλακτικές ιδέες και λύσεις για ένα πρόβλημα. Το σχολείο συνήθως επικεντρώνεται στη συγκλίνουσα σκέψη, στην εύρεση δηλαδή μιας παραδεκτής απάντησης σε ένα ερώτημα.


Στο πλαίσιο λοιπόν καλλιέργειας του δημιουργικού τρόπου σκέψης έδωσα στα παιδιά ένα μόνο τμήμα από κάποια εικόνα (π.χ. ζώου, αντικειμένου κλπ.) και ζήτησα να σκεφτούν και να συμπληρώσουν το υπόλοιπο αυτής, αποκλείοντας όμως την προφανή απάντηση.

Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει με παιδιά δημοτικού αλλά και νηπιαγωγείου. Το μεγάλο ενδιαφέρον έγκειται στο ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά, τόσο πιο εύκολο τους είναι να σκεφτούν εναλλακτικά και να δώσουν πολλές και πρωτότυπες απαντήσεις.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

5 σχόλια:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις