Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Φτιάχνουμε λέξεις


Τις τελευταίες μέρες ασχολούμαστε με ένα νέο παιχνίδι λεξιλογίου. Τα παιδιά σχηματίζουν λέξεις στον πίνακα που να συνδυάζονται όμως μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτόν εξασκούνται στην ορθογραφία, στο θεματικό λεξιλόγιο και στη φωνολογική επίγνωση.


Οι κανόνες ορίζονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των παιδιών, καθώς και τον στόχο της δραστηριότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε πόντους βάσει του χρώματος του τετραγώνου: ένας πόντος για κάθε άσπρο τετράγωνο, δύο πόντοι για κάθε κόκκινο και τρεις για κάθε μπλε.

Εκτυπώνετε τις σελίδες 4-15, πλαστικοποιείτε και συναρμολογείτε τον πίνακα. Τον κολλάτε με χαρτοταινία σε χαρτί του μέτρου και τον τοποθετείτε με χαρτοταινία στον τοίχο, σε σημείο που να είναι προσβάσιμο στα παιδιά. Κολλήστε ταινία velcro στα τετραγωνάκια.

Εκτυπώνετε σε χρωματιστό χαρτί τα γράμματα (σελ. 16-18), τα πλαστικοποιείτε και τα κόβετε περιμετρικά. Εκτυπώστε τα 2-3 φορές για να έχουν τα παιδιά περισσότερες επιλογές σχηματισμού λέξεων. Κολλήστε ταινία velcro σε κάθε καρτελάκι. Φυλάξτε τα σε ένα κουτί αποθήκευσης.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις