Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πίνακας αντιστοίχισης κλασμάτων, δεκαδικών αριθμών και ποσοστών


Ο συγκεκριμένος πίνακας προτείνεται να αξιοποιηθεί κατά τη μελέτη κλασμάτων, δεκαδικών αριθμών και ποσοστών. Οι μαθητές αντιστοιχίζουν τις διαφορετικές μορφές των αριθμών και κατανοούν τη σχέση ισότητας που υπάρχει μεταξύ τους.

Αρχικά θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από κρέμες μαλλιών Syoss), όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μία λωρίδα από μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε άσπρο χαρτί τα καρτελάκια της σελίδας 14 (κλάσμα, δεκαδικός αριθμός, ποσοστό, μέρος), τα πλαστικοποίησα και τα έκοψα. Τα τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτύπωσα τους αριθμούς σε χρωματιστά χαρτιά Α4. Πιο συγκεκριμένα, τα κλάσματα τα εκτύπωσα σε μπλε χαρτί, τους δεκαδικούς αριθμούς σε πορτοκαλί, τα ποσοστά σε πράσινο και τα μέρη σε κίτρινο. Κατόπιν, τα πλαστικοποίησα, τα έκοψα και έκανα τις τρύπες με τον διακορευτή. Χρησιμοποίησα ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους και πέρασα τις καρτέλες με τους αριθμούς, αφού πρώτα τις ανακάτεψα. Στον έναν κρίκο έβαλα τα κλάσματα, στον άλλο τους δεκαδικούς αριθμούς κ.ο.κ. Αντί για ανοιγόμενους κρίκους, χρησιμοποιήστε δεματικά καλωδίων.

Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο επάνω μέρος του κουτιού συσκευασίας. Τέλος, τοποθέτησα τους κρίκους με τις καρτέλες στις αντίστοιχες τρύπες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις