Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πίνακας αντιστοίχισης κλασμάτων, δεκαδικών αριθμών και ποσοστών


Ο συγκεκριμένος πίνακας προτείνεται να αξιοποιηθεί κατά τη μελέτη κλασμάτων, δεκαδικών αριθμών και ποσοστών. Οι μαθητές αντιστοιχίζουν τις διαφορετικές μορφές των αριθμών και κατανοούν τη σχέση ισότητας που υπάρχει μεταξύ τους.

Αρχικά θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από σαμπουάν Syoss), όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μία λωρίδα από μαύρο αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε άσπρο χαρτί τα καρτελάκια της σελίδας 14 (κλάσμα, δεκαδικός αριθμός, ποσοστό, μέρος), τα πλαστικοποίησα και τα έκοψα. Τα τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτύπωσα τους αριθμούς σε χρωματιστά χαρτιά Α4. Πιο συγκεκριμένα, τα κλάσματα τα εκτύπωσα σε μπλε χαρτί, τους δεκαδικούς αριθμούς σε πορτοκαλί, τα ποσοστά σε πράσινο και τα μέρη σε κίτρινο. Κατόπιν, τα πλαστικοποίησα, τα έκοψα και έκανα τις τρύπες με τον διακορευτή. Χρησιμοποίησα ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους και πέρασα τις καρτέλες με τους αριθμούς, αφού πρώτα τις ανακάτεψα. Στον έναν κρίκο έβαλα τα κλάσματα, στον άλλο τους δεκαδικούς αριθμούς κ.ο.κ. 

Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο επάνω μέρος του κουτιού συσκευασίας. Τέλος, τοποθέτησα τους κρίκους με τις καρτέλες στις αντίστοιχες τρύπες.

Αν δε βρείτε ανοιγόμενους κρίκους, χρησιμοποιήστε πλαστικό κορδόνι χειροτεχνίας, που είναι εξίσου λειτουργικό. Αν επιλέξετε το κορδόνι, στερεώστε με κολλητική ταινία τον κόμπο στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να μη μετακινείται.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Ο τόνος της φωνής

Πολλοί μαθητές παραλείπουν τους τόνους από τις λέξεις ή δεν τους βάζουν στη σωστή θέση. Για να τους βοηθήσουμε συνήθως ρωτάμε "...

Δημοφιλείς αναρτήσεις