Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Γεωπίνακας από ρακέτα


Με τον γεωπίνακα τα παιδιά χρησιμοποιώντας λαστιχάκια μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να ονομάζουν και να κατασκευάζουν γεωμετρικά σχήματα. Επίσης, μπορούν να μελετήσουν τα στοιχεία των γεωμετρικών σχημάτων (γωνία, κορυφή, πλευρά) αλλά και να προσεγγίσουν τις έννοιες του εμβαδού, της περιμέτρου και της συμμετρίας.


Για να τον φτιάξετε θα χρειαστείτε μια ρακέτα παραλίας ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια ξύλου. Τοποθετείτε τον τετραγωνισμένο πίνακα (σελ. 3) σε αυτήν προκειμένου να σας χρησιμεύσει σαν οδηγός για να καρφώσετε τα καρφάκια. Το κάθε τετραγωνάκι του πίνακα έχει διαστάσεις 1,5 επί 1,5 εκατοστό, αλλά κατά την κατασκευή και μελέτη των σχημάτων θα θεωρείτε ότι αυτή η απόσταση είναι 1 επί 1 εκατοστό. Στη σελίδα 2 τα τετραγωνάκια του πίνακα έχουν διαστάσεις 1x1 εκ., σε περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν.



Στις σελίδες 4 και 5 υπάρχουν μικρές καρτέλες με προτάσεις δημιουργίας γεωμετρικών σχημάτων. Εκτυπώστε τις σε χρωματιστά χαρτιά και πλαστικοποιήστε τις. Στη συνέχεια, κάντε τρύπες με τον διακορευτή στην επάνω αριστερή γωνία τους και περάστε τις σε ένα κρικάκι για μπρελόκ.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις