Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Αφίσες με τα γεωμετρικά σχήματα


Στο αρχείο θα βρείτε εννιά αφίσες με τα επίπεδα γεωμετρικά σχήματα και πιο συγκεκριμένα με τα εξής: τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλος, ορθογώνιο, ρόμβος, τραπέζιο, πεντάγωνο, εξάγωνο, οκτάγωνο.


Τις εκτυπώνετε έγχρωμες, τις πλαστικοποιείτε και τις αναρτάτε στην τάξη με χαρτοταινία. Τις χρησιμοποιείτε ως πίνακα αναφοράς σε δραστηριότητες αναγνώρισης, ταξινόμησης, διάκρισης και ονομασίας γεωμετρικών σχημάτων.


Για τις μεγαλύτερες τάξεις υπάρχουν οι αφίσες στις οποίες αναφέρονται και οι βασικές ιδιότητες των γεωμετρικών σχημάτων, πέρα από την ονομασία και την εικόνα τους.


Μπορείτε να βρείτε τα αρχεία εδώ κι εδώ. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις