Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Τετράδιο Αντιγραφής Β' δημοτικού


Στο Τετράδιο Αντιγραφής Β' δημοτικού τα παιδιά γράφουν σε οργανωμένο χώρο τις φράσεις ή τις λέξεις που έχουν για ορθογραφία, προκειμένου να τις εμπεδώσουν. Επίσης, κατανοούν τη διαφορά μεγέθους μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων αλλά και τα όρια του κάθε γράμματος, λόγω της βοηθητικής σκίασης που υπάρχει. Στην πρώτη γραμμή κάθε σελίδας προτείνεται να γράφουν την ημερομηνία και στην τελευταία το ονοματεπώνυμό τους.

Για να φτιάξετε το τετράδιο εκτυπώστε έγχρωμη τη σελίδα 2 που αποτελεί το εξώφυλλο και γράψτε σε αυτήν τα στοιχεία του μαθητή. Τις εσωτερικές σελίδες 3-38 τις εκτυπώνετε μπρος πίσω σε ασπρόμαυρη μορφή. Στη συνέχεια, επιλέξτε βιβλιοδεσία με μεταλλικό σπιράλ.

Η γραμματοσειρά που εμφανίζεται είναι χειροποίητη και σχεδιάστηκε από τη Γαλήνη Γκαλάπροκειμένου να απεικονίζει τα γράμματα ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται για τον τρόπο γραφής τους με το μολύβι.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ
Είναι για το πρώτο τεύχος προς το παρόν, αλλά θα ακολουθήσουν και τα επόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις