Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Καρτελάκια ονομάτων


Κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι Α' και μερικές φορές Β' δημοτικού ετοιμάζουν τα καρτελάκια με τα ονόματα των μαθητών. Τα τοποθετούν στο θρανίο για να βλέπει ο μαθητής και να αντιγράφει το όνομά του. Επίσης, τα βάζουν στις καρέκλες, στα συρταράκια, στα κουτιά αποθήκευσης υλικών, στις κρεμάστρες κλπ.

Τα συγκεκριμένα καρτελάκια περιέχουν τρεις γραμμές, ώστε τα παιδιά να μάθουν για το κάθε γράμμα μέχρι πού εκτείνεται στο ύψος του και ποιο είναι το όριό του. Ταυτόχρονα, κατανοούν τη διαφορά μεγέθους μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων.

Για να τα φτιάξετε, εκτυπώστε έγχρωμες τις σελίδες 2-5. Σε κάθε σελίδα υπάρχουν έξι καρτελάκια. Επομένως, υπολογίστε πόσα θα χρειαστείτε, βάσει του αριθμού των μαθητών σας. Στη συνέχεια, γράψτε με μαρκαδόρο το όνομα του κάθε παιδιού, κόψτε τα και πλαστικοποιήστε τα. Αφήστε αρκετό περιθώριο κατά την πλαστικοποίηση, ώστε να αντέχουν στη φθορά.

Να σημειωθεί ότι οι νηπιαγωγοί δεν πρέπει να γράφουν τα ονόματα των παιδιών με κεφαλαία μόνο γράμματα, επειδή θεωρούν ότι τα παιδιά θα μπορέσουν να τα αντιγράψουν πιο εύκολα. Η κεφαλαιογράμματη γραφή δε χρησιμοποιείται πλέον, παρά μόνο σε ταμπέλες, επιγραφές κλπ. Το ίδιο ισχύει και στους υπόλοιπους πίνακες αναφοράς (ημέρες, μήνες, εποχές, καιρός κ.ο.κ.). 

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις