Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ημερολόγιο για την τάξη σε μεγάλη αφίσα


Οι μεγάλες αφίσες είναι ιδιαίτερα λειτουργικές για την τάξη, διότι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δουν το περιεχόμενό τους σε όποια θέση κι αν κάθονται. Μετά τον πίνακα της εκατοντάδας σκέφτηκα να φτιάξω ένα διαδραστικό ημερολόγιο μεγάλων διαστάσεων, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου κατά την πρωινή ρουτίνα.


Εκτυπώστε τις σελίδες 3-31 και πλαστικοποιήστε τις. Κόψτε περιμετρικά τις καρτέλες με τους μήνες (3-8), τα έτη (9-10) και τους αριθμούς (11-16) και τοποθετήστε αυτοκόλλητους μαγνήτες στην πίσω πλευρά τους.

Συναρμολογήστε τις σελίδες 17 με 31, έτσι ώστε το πλαίσιο να εμφανίζεται όπως στην παραπάνω εικόνα. Τοποθετήστε αυτοκόλλητους μαγνήτες στα άσπρα κουτάκια. Με χαρτοταινία τοποθετήστε τις σελίδες επάνω σε χαρτί του μέτρου και κόψτε περιμετρικά, ώστε να μη διακρίνεται το περίγραμμά του. Βάλτε την αφίσα με αρκετή χαρτοταινία στον τοίχο της τάξης. Το ύψος της είναι 97 και το πλάτος της 76 εκατοστά.

Στο πλαίσιο της πρωινής ρουτίνας ορίζεται ο μαθητής που εκ περιτροπής αλλάζει τις καρτέλες της ημερομηνίας. Μέχρι να εξοικειωθεί με τη διαδικασία, λαμβάνει τη βοήθεια του εκπαιδευτικού.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

1 σχόλιο:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις