Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Καταληκτική ορθογραφία με μανταλάκια


Με την παρούσα δραστηριότητα τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν στην καταληκτική ορθογραφία. Επιπρόσθετα, η ενασχόληση με τα μανταλάκια βοηθά στην καλλιέργεια της λεπτής τους κινητικότητας.


Εκτυπώστε τις καρτέλες και τα καρτελάκια, πλαστικοποιήστε και κόψτε περιμετρικά. Με σιλικόνη τοποθετήστε τα καρτελάκια επάνω σε μανταλάκια μεσαίου μεγέθους (πέντε εκατοστών), που μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία, στα είδη χειροτεχνίας. Εναλλακτικά, αντί για μανταλάκια χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα κυκλάκια ταινίας velcro (1 εκ.).

Τα παιδιά επιλέγουν ποιο μανταλάκι θα βάλουν στην κάθε λέξη για να συμπληρώσουν την κατάληξή της. Η κάθε καρτέλα στοχεύει στην εκμάθηση συγκεκριμένων κανόνων και στηρίζεται στη λογική της αντίθεσης, για παράδειγμα -ο ή -ω; Επομένως, να ρωτάτε τα παιδιά για ποιο λόγο έβαλαν το τάδε καρτελάκι (π.χ. γιατί εγώ τρέχω).

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

1 σχόλιο:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις