Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επιτραπέζιο ημερολόγιο


Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στην τάξη ή εάν θέλετε ένα διαφορετικό ημερολόγιο, προτιμήστε το επιτραπέζιο. Με αυτό οι μαθητές μπορούν να καταλάβουν την εναλλαγή του χρόνου, καθώς γυρνούν καθημερινά τις καρτέλες.

Αρχικά θα χρειαστούμε ένα κουτί συσκευασίας (από σοκολάτες ΙΟΝ), όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Για να καλύψω τα γράμματα στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποίησα μία λωρίδα κόκκινου πλαστικοποιημένου χαρτιού, πάχους 5 εκατοστών. Στη συνέχεια, εκτύπωσα σε κόκκινο χαρτί την καρτέλα με το τρέχον έτος, την πλαστικοποίησα και την έκοψα. Την τοποθέτησα με χαρτοταινία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Εκτύπωσα τις ημέρες σε μπλε χαρτιά Α4, τους αριθμούς σε κίτρινα και τους μήνες σε πράσινα. Κατόπιν, τα πλαστικοποίησα, τα έκοψα και έκανα τις τρύπες με τον διακορευτή. Χρησιμοποίησα ανοιγόμενους μεταλλικούς κρίκους και πέρασα τις καρτέλες. Αν δε βρείτε ανοιγόμενους κρίκους, χρησιμοποιήστε δεματικά καλωδίων.

Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι έκανα τέσσερις τρύπες στο πάνω μέρος του κουτιού συσκευασίας. Τέλος, τοποθέτησα τους κρίκους με τις καρτέλες στις αντίστοιχες τρύπες.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις