Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μαθαίνω μουσική διασκεδάζοντας, της Κατερίνας Αθανασοπούλου


Το βιβλίο της Κατερίνας Αθανασοπούλου με τίτλο "Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας" εισάγει τα παιδιά στον χώρο της μουσικής με έναν τρόπο παιγνιώδη. Αποτελείται από ένα παραμύθι, ένα τετράδιο μουσικής θεωρίας, ένα λεξικό μουσικών όρων και εκπαιδευτικές κάρτες.



Πιο αναλυτικά, περιέχει ένα μουσικό παραμύθι που εκτυλίσσεται σε αλφαβητική ακολουθία. Στην ιστορία παρουσιάζονται διάφορα μουσικά όργανα.


Στη συνέχεια, τα παιδιά προσεγγίζουν τα βασικά μουσικά σύμβολα, χρωματίζοντας και σχεδιάζοντάς τα.


Ακολουθεί το λεξικό μουσικών όρων, που λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και εκμάθησης.


Τέλος, υπάρχουν εκπαιδευτικές κάρτες που κόβονται και χρησιμοποιούνται για δημιουργικό παιχνίδι, βάσει των οδηγιών που περιέχονται.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε εδώ.






2 σχόλια:

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις